Jaguar I-Pace Crossover Concept - na tržištu za dvije godine

16. studenog 2016.
Vijesti - Jaguar I-Pace Crossover Concept - na tržištu za dvije godine
Jaguar je pred premijeru na auto salonu u Los Angelesu predstavio konceptni model I-Pace Crossover s kojim nam ovaj britanski brand jasno pokazuje smjer u kojem želi krenuti u bliskoj budućnosti.

Iako u Jaguaru ovaj model nazivaju SUV-om ustvari je riječ o podignutom hatchbacku pa smo slobodniji ga nazvati crossoverom. Sve u svemu radi se o atraktivnom dizajniranom automobilu koji bi se uz nekoliko manjih izmjena lako mogao već sutra naći u proizvodnji.

I-Pace je dakle osmišljen kao sportski nastrojeni SUV s bogato opremljenim interijerom koji svojim putnicima nudi veliku ponudu prostora do koje se dijelom došlo i iskorištavanjem činjenice kako ga pokreće električni pogon koji omogućuje veću iskoristivost prostora unutar karoserije.

Baterije kapaciteta 90 kWh se dakako nalaze u podnici vozila, a I-Pace pokreću dva električna motora, jedan na prednjoj, a drugi na stražnjoj osovini. Dakle, radi se o modelu sa stalnim pogonom na sva četiri kotača, a kombinirana snaga spomenutih motora iznosi 400 KS, dok im je najveći okretni moment 700 Nm. U Jaguaru kažu kako će se autonomija produkcijskog I-Pacea kretati oko 350 km, no kasnije su moguće dorade, odnosno ugradnja baterija većeg kapaciteta.

Na kraju recimo i kako bi se produkcijski I-Pace na tržištu trebao pojaviti za otprilike dvije godine, odnosno krajem 2018, a u Jaguaru su već sada omogućili zainteresiranima da se putem njihovog websitea predbilježe, no bez kapare, za kupnju ovog automobila. Drugim riječima, u Jaguaru žele i na ovaj način izvidjeti koliko interes vlada za jedan ovakav automobil.

Premijera produkcijskog modela će se, prema službenim izvorima, održati tijekom sljedeće godine.GALERIJA: Jaguar I-Pace Crossover Concept - na tržištu za dvije godine

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing