Jaguar - električni SUV će biti predstavljen do kraja ove godine

19. rujna 2016.
Vijesti - Jaguar - električni SUV će biti predstavljen do kraja ove godine
Prema posljednjim saznanjima jaguarov električni SUV je dobio zeleno svjetlo za proizvodnju te će najavna studija ili tzv. near-production koncept biti predstavljen do kraja ove godine. Tako barem tvrdi britanski Autocar koji se poziva na insajderske izvore koji kažu kako će produkcijska verzija na tržište stići tijekom 2018.

Također, isti izvor navodi kako je vodstvo već dalo zeleno svjetlo za konačni dizajn ovog vozila te kako će mu vjerojatni naziv biti E-Pace.

Nadalje, ovaj će se model temeljiti na novoj električnoj platformi koju je JLR predstavio prije otprilike godinu dana s posebnom izvedbom Range Rover Evoquea. Za sada nisu poznate tehničke karakteristike ovog pogonskog sklopa, no vjeruje se kako će kapacitet njegovih baterija biti veći od 70 kWh, dok će mu se autonomija kretati između 450 i 500 KS.

Također, trebala bi ga pokretati dva električna motora, jedan za stražnju i jedan za prednju osovinu. Prednji bi razvijao snagu od oko 120, a stražnji oko 200 KS, no više bi trebali saznati uskoro.

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing