Grupa PSA pred kupnjom Opela?

14. veljače 2017.
Vijesti - Grupa PSA pred kupnjom Opela?
Prema posljednjim saznanjima General Motors trenutno vodi pregovore s Grupom PSA o prodaji svojih tzv. europskih operacija, odnosno Opela i Vauxhalla. Ovu je vijest prvi prenio Reuters pozivajući se na izvore bliske pregovorima, a kasnije je stigla i potvrda s obje strane, američke i francuske.

Iz PSA je stiglo priopćenje kako zajedno s General Motorsom razmatraju razne strategijske poteze u nastojanju povećanja profitabilnosti i učinkovitosti, a među njima i potencijalnu kupnju Opela. Dodatnih informacija za sada nema, no Reuters je javio da se objava konkretnih rezultata pregovora može očekivati u narednih nekoliko dana.

Podsjetimo, Opel i PSA trenutno, između ostalog, surađuju na modelnim linijama novih SUV-ova, koja uključuje modele 3008 i 5008, Crossland X i Grandland X. Ukoliko uistinu dođe do ove akvizicije Peugeot, Citroën, DS i Opel će zajednički imati 16% udjela na europskom tržištu automobila te se time smjestiti na drugo mjesto iza Grupe Volkswagen.

Analitičari kažu da bi se GM radio riješio Opela jer nisu zadovoljni njegovim poslovanjem. S druge strane jedni smatraju da bi PSA mogao profitirati dolaskom do opelovih resursa, proizvodnih pogona i sl, no neki nisu oduševljeni tom idejom jer Opel vide kao uteg za PSA koji se oporavio nedavnom reorganizacijom.

Uskoro više.

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing