Global NCAP podijelio 0 zvjezdica svim automobilima s posljednjeg testa

17. svibnja 2016.
Vijesti - Global NCAP podijelio 0 zvjezdica svim automobilima s posljednjeg testa
Kako ne bi smo isključivo izvještavali o rezultatima europskih testova sigurnosti, sada su pred vama i najnoviji podaci Global NCAP-a, međunarodnog projekta kojeg provodi nezavisna organizacija Euro NCAP.

Najnoviji rezultati, koji se odnose na pet automobila Renaulta, Suzuki Marutija, Mahindre i Hyundaija poprilično su razočaravajući jer donose 0 bodova za sve automobile. Dakako, bitno je napomenuti da se ovdje radi o modelima za indijsko tržište. Automobili obuhvaćeni najnovijom serijom crash testova Global NCAP-a su Renault Kwid, Suzuki Maruti Celerio, Suzuki Maruti Eeco, Mahindra Scorpio te Hyundai Eon.

Testirani su automobili ostvarili ovako slab rezultat zahvaljujući nedovoljnoj čvrstoći putničkog prostora te je svima dodijeljeno 0 bodova u testu zaštite odraslih putnika. Tek malo bolje, navedeni su automobili prošli u testu koji ocjenjuje sigurnost djece, uz dvije osvojene zvjezdice za Renault, Mahindru i Hyundai te po jednu za suzukijeve modele. Bitno je napomenuti da je od svih automobila tek jedan (jedna od tri testirane verzije Renaulta Kwid) imao zračni jastuk i to samo onaj za vozača.

David Ward, prvi čovjek Global NCAP-a, je prilikom objave ovih rezultata izjavio: "Posljednji rezultati testiranja ostvareni u okviru inicijative SaferCarsforIndia pokazuju koliko je bitno da struktura automobila bude čvrsta. To predstavlja temeljni element sigurnosti putnika, zajedno s postavljanjem barem prednjih zračnih jastuka. Iznenađujuće je kako neki proizvođači nude automobile bez ovog značajnog sigurnosnog elementa".

Konačno, kao rezultat objave rezultata Global NCAP-a u okviru inicijative SaferCarsforIndia Renault je najavio unaprjeđivanje sigurnosne razine modela Kwid.

Još jednom, napominjemo kako se u ovoj objavi Global NCAP-a radi o automobilima namijenjenim indijskom tržištu.

GALERIJA: Global NCAP podijelio 0 zvjezdica svim automobilima s posljednjeg testa
Hyundai Eon
Mahindra Scorpio
Renault Kwid
Suzuki Maruti Celerio
Suzuki Maruti Eeco

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing