Ferrari GTC4Lusso - Osvježeni FF

9. veljače 2016.
Vijesti - Ferrari GTC4Lusso - Osvježeni FF
Ferrari FF je svojim faceliftom ustvari otišao u penziju, a naslijedio ga je GTC4Lusso koji će kupcima ponuditi osvježeni tzv. evolutivni dizajn s nizom manjih, no zamjetnih izmjena i dorada, kao i par tehničkih dorada.

Najuočljivije razlike se odnose na redizajnirani branik, novi otvori za hlađenje, krovni spojler, nova stražnja svjetla, stražnji difuzor i sl, a sve u cilju povećanja aerodinamične učinkovitosti vozila. Unutrašnjost je obogaćena najnovijim ferrarijevim infotainment sustavom s 10,25-inčnim zaslonom, a tu su i nešto manji upravljač, novi prekidači, osvježena upravljačka ploča i sl.

Najvažnija novost je dorađeni atmosferski 6,2-litreni V12. Riječ je dakako o motoru preuzetom iz FF-a, no s raznim doradama ovaj pogonski sklop umjesto dosadašnjih 486 kW, odnosno 660 KS i najvećeg okretnog momenta od 683 Nm sada razvija snagu od 507 kW, odnosno 689 KS i najveći okretni moment od 697 Nm.

Dodatna snaga i okretni moment su omogućili smanjenje vremena potrebnog za ubrzanje do 100 km/h za 0,3 sekunde na svega 3,4 s, dok najveća brzina i dalje iznosi 335 km/h.

Bolje vozne sposobnosti jamči i sustav upravljanja stražnjim kotačima s tzv. Slip Side Control sustavom uparenim s elektroničkim diferencijalom i prilagodljivim ovjesom. Proizvođač, između ostalog, navodi i kako GTC4Lusso može uspješno svladavati visoki okretni moment lak i po snijegu te mokroj podlozi i drugim uvjetima smanjenog prianjanja kotača s podlogom.

Više podataka o samom automobilu će biti poznato nakon službene premijere na predstojećem ženevskom auto salonu. Na kraju dodajmo kako će cijena novog modela zasigurno biti viša od one FF-ove.
GALERIJA: Ferrari GTC4Lusso - Osvježeni FF

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing