DS X - francuski odgovor njemačkim premium crossoverima

26. siječnja 2017.
Vijesti - DS X - francuski odgovor njemačkim premium crossoverima
Prema posljednjim saznanjima PSA privodi kraju razvoj svog premium crossovera, kodne oznake X74, koji će dakako nositi značku DS-a, odnosno puno ime bi mu moglo biti DS X (prema nekima DS 7). Riječ je o automobilu s kojim će PSA konkurirati sličnim proizvodima njemačkih premium proizvođača, a u osnovi bi se trebao temeljiti na peugeotovom modelu 3008.

Drugim riječima, DS X će se bazirati na PSA-ovoj platformi EMP2, a pokretat će ga poznati 3 i 4-cilindrični turbo benzinski i dizelski motori upareni s ručnim i automatskim mjenjačima te vrlo vjerojatno samo s pogonom na prednje kotače. Jedino bi plug-in hibridna verzija imala pogon na sva četiri kotača, odnosno stražnju bi osovinu pokretao električni motor.

Dakako, naglasak kod DS će biti na luksuzu i komforu. Proizvodnja ovog automobila će biti povjerena PSA-ovim pogonima u Mulhouseu, u Francuskoj, a premijera će se održati najranije u Ženevi, a najkasnije u Frankfurtu. U svakom slučaju proizvodnja bi trebala započeti do kraja ove godine, a prve isporuke se očekuju početkom 2018.

Na kraju dodajmo kako će nakon ovog modela DS tržištu ponuditi jedan manji (DS W) i jedan veći (DS Y) crossover sa sedam sjedala koji će na tržište stići do 2020.

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing