DS E-Tense - stiže produkcijska izvedba?

2. veljače 2017.
Vijesti - DS E-Tense - stiže produkcijska izvedba?
Prema posljednjim saznanjima PSA bi kupcima mogao ponuditi produkcijsku izvedbu modela E-Tense. Podsjetimo, riječ je o konceptnom vozilu koje je predstavljeno na prošlogodišnjem ženevskom auto salonu, a pored upečatljivog dizajna istaknuo se i činjenicom kako je bio opremljen električnim pogonskim sklopom snage 300 kW, odnosno 408 KS te najvećeg okretnog momenta od 516 Nm.

Autocar sada javlja kako su Francuzi zaštitili ovaj naziv te da bi to mogao biti znak kako namjeravaju krenuti u serijsku proizvodnju. E-Tense bi dakako zasjeo na sam vrh DS-ove ponude, odnosno bio tzv. halo automobil. Ženevski koncept je navodno imao autonomiju od oko 360 km što ga uistinu čini potencijalnim kandidatom za serijsku proizvodnju.

Ipak, za sada nema konkretnijih informacija hoće li potencijalni produkcijski model uistinu pokretati električni pogon ili bi se u njega ipak ugrađivali konvencionalni motori, dok bi električni model (ili možda hibrid) bio dodatak ponudi.

U svakom slučaju na eventualni dolazak ovog automobila na prometnice ćemo svakako još pričekati. Naime, spomenuti izvor tvrdi, pozivajući se na insajdere, kako ovaj automobil na tržište neće stići prije 2020.

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing