Audi razmatra mogućnost razvoja svog hiperautomobila

10. veljače 2017.
Vijesti - Audi razmatra mogućnost razvoja svog hiperautomobila
Čini se kako je mercedesov Project One zapeo za oko vodećim ljudima u Ingolstadtu pa bi i Audi mogao kupcima ponuditi svoj hiperautomobil. Ova vijest u osnovi dolazi od šefa Audi Sporta Stephana Winkelmanna koji je u intervjuu CarAdviceu izjavio da u audijevoj ponudi svakako ima prostora za jedan takav automobil male proizvodne serije, vrhunskih performansi i visoke cijene koji bi služio kao tzv. halo automobil.

Winkelmann smatra da bi se taj automobil mogao osloniti na audijevu sportsku povijest pa je ideja za dizajn i razna tehnička rješenja mnogo, no dodaje kako s tehničke strane ovo vozilo ne bi posudilo tehnologiju od Lamborghinija. Prema trenutnim trendovima vrlo vjerojatno bi se radilo o automobilu s nekom vrstom vrlo snažnog hibridnog pogonskog sklopa, lake konstrukcije i naprednih aerodinamičkih svojstava.

Nažalost Winkelmann nije otkrio jesu li ovo samo njegove želje ili su u Audiju već poduzeli određene korake prema realizaciji ovog potencijalnog projekta, odnosno je li već krenuo razvoj.

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing