Audi Q2 - Najmanji član obitelji Q

1. ožujka 2016.
Vijesti - Audi Q2 - Najmanji član obitelji Q
Audi je nakon nešto duže najavne kampanje napokon predstavio konačnu produkcijsku izvedbu modela Q2, odnosno svog najmanjeg crossovera koji će se na tržištu naći nedugo nakon današnje ženevske premijere, odnosno najkasnije u drugoj polovici ove godine.

Proizvođač iz Ingolstadta Q2 opisuje kao "urbano vozilo za svakodnevnu upotrebu i rekreaciju, koje ujedinjuje progresivni dizajn s visokom razinom funkcionalnosti". Vizualno se Q2, iako na prvu prepoznatljiv član svoje modelne obitelji, više odmaknuo od ostatka ponude, čemu je vjerojatno razlog činjenica kako je prvenstveno namijenjen mlađim kupcima pa su audijevi dizajneri dobili veću slobodu u prilagodbi vozila upravo njima.

Unutrašnjost je također prepoznatljiva audijeva, a isto vrijedi i za preglednost, kvalitetu materijala te bogatu opremu s naglaskom na infotainmentu i sigurnosti, gdje će se posebno isticati razni elektronički sustavi pomoći vozaču.

Nadalje, ovaj je model dimenzija 4,19 x 1,79 x 1,51 m, dok mu je međuosovinski razmak dugačak 2,6 m pa bi unatoč kompaktnim dimenzijama ponuda prostora unutar putničke kabine trebala biti više no dostatna. Zapremina prtljažnika mu iznosi 405, odnosno 1050 l s preklopljenim naslonom stražnje klupe.

Dodajmo i kako će Q2 pokretati šest različitih motora snage između 116 i 190 KS. Ulazna verzija dolazi s 1,0-litrenim 3-cilindričnim TFSI pogonskim strojem, a slijede ga benzinci obujma 14 i 2,0 litre te dizelaši obujma 1,6 i 2,0 litre. Ovi će motori biti upareni sa 6-stupanjskim ručnim te opcijskim 7-stupanjskim S-tronic automatskim mjenjačem s dvije spojke, a recimo i kako će kupci uz 2.0 TFSI i TDI moći odabrati i pogon na sva četiri kotača. Inače, je riječ o vozilu s pogonom na prednje kotače.
GALERIJA: Audi Q2 - Najmanji član obitelji Q

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing