Audi Q2, Hyundai Ioniq i Ford Edge s odličnim položili Euro NCAP-ove testove

2. prosinca 2016.
Vijesti - Audi Q2, Hyundai Ioniq i Ford Edge s odličnim položili Euro NCAP-ove testove
Euro NCAP je objavio rezultate posljednje runde sigurnosnih testova za ovu godinu u kojem je ocijenjena sigurnost modela Audi Q2, Hyundai Ioniq, Ford Edge, Suzuki Ignis, SsangYong Tivoli i XLV, a ostvareni rezultati se kreću između 3 i 5 zvjezdica.

Audi Q2, najnoviji crossover iz Ingolstadta, je ocijenjen s maksimalnih pet zvjezdica, s time da je u kategoriji zaštite odraslih putnika ostvario rezultat od 93%, u zaštiti djece 86% te 70% u zaštiti pješaka i u kategoriji sigurnosnih sustava i sustava pomoći vozaču.

Hyundai Ioniq, prvi produkcijski model s tri različita pogonska sklopa, je također ostvario maksimalnih pet zvjezdica i to na načina da je u spomenutim kategorijama ostvario rezultate od 91, 80, 70 i vrlo visokih 82% bodova u kategoriji sigurnosnih sustava i pomoći vozaču. 

Sljedeći automobil sa "čistih" pet zvjezdica je Ford Egde koji se još više iskazao u kategoriji sigurnosnih i pomoćnih sustava s ostvarenih 89% bodova, dok je u kategorijama zaštite odraslih, djece te pješaka ostvario 85, 76 i 67% bodova.

Suzuki Ignis je u svojoj osnovnoj verziji ostvario rezultat od svega tri zvjezdice, o ukoliko kupac odabere opcijski sigurnosni paket rezultat iznosi maksimalnih pet zvjezdica. Dva SsangYong modela Tivoli i XLV su oba također ostvarila rezultat od tri zvjezdice u osnovnim izvedbama, dok im je opcijski sigurnosni paket donio po jednu zvjezdicu.

GALERIJA: Audi Q2, Hyundai Ioniq i Ford Edge s odličnim položili Euro NCAP-ove testove

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing