Alpine predstavio aluminijsku šasiju i karoseriju modela A120

23. siječnja 2017.
Vijesti - Alpine predstavio aluminijsku šasiju i karoseriju modela A120
Revitalizirani renaultov sportski brand Alpine će uskoro, najkasnije na ženevskom auto salonu ovog ožujka, predstaviti svoj prvi moderni model za kojeg se vjeruje kako će nositi naziv A120. Alpine je u već nekoliko navrata izravno najavio ovaj automobil, a posljednji teaser nam predstavlja dio njegove aluminijske karoserije i šasije.

Podsjetimo, radit će se o sportski nastrojenom vozilu sa središnje smještenim 1,8-litrenim turbo 4-cilindričnim motorom snage između 250 i 300 KS (ovisno o izvoru) uparenim s automatskim prijenosom s dvije spojke te stražnjim pogonom. Njihova kombinacija te relativno mala masa, oko 1000 kg, će omogućiti modelu A120 da do 100 km/h ubrza za oko 4,5 sekundi. 

Očekuje se kako će cijena ovog noviteta kretati između 55 i 60 tisuća Eura, a proizvodnja će biti povjerena renaultovim pogonima u Dieppeu, originalnom sjedištu Alpinea. Na kraju dodajmo kako je knjiga narudžbi za ograničenu seriju Premier Edition već otvorena, a prve isporuke se očekuju u drugoj polovici ove godine.

GALERIJA: Alpine predstavio aluminijsku šasiju i karoseriju modela A120

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing