Alpine A120 - nova jednodijelna sportska sjedala

14. veljače 2017.
Vijesti - Alpine A120 - nova jednodijelna sportska sjedala
Već smo vas ranije izvještavali o skorom dolasku novog renaultovog sportskog modela, odnosno o povratku marke Alpine koja bi u Ženevi trebala predstaviti A120, a sada kako se premijera bliži Francuzi otkrivaju pojedine detalje ovog noviteta.

Posljednja novost su nova sportska jednodijelna tzv. bucket sjedala kod kojih je, kao i na ostatku automobila, naglasak na maloj masi. Drugim riječima, ova sjedala teže svega 13,1 kg, odnosno prema navodima proizvođača i do 50% manje od sličnih sjedala koju koriti najbliža konkurencija.

Također, proizvođač kaže i da će u isto vrijeme ova sjedala svojim putnicima pružiti visoku razinu tzv. bočne potpore, odnosno držanja tijela, ali i sigurnosti te udobnosti s obzirom na svoj oblik i namjenu.

Podsjetimo, A120 će se temeljiti na novoj aluminijskoj šasiji, a od istog će mu materijala biti izrađena i karoserija. Trebao bi ga pokretati središnje smješteni 1,8-litreni 4-cilindrični turbo motor snage između 250 i 300 KS uparen s automatskim mjenjačem s dvije spojke te pogonom na stražnje kotače. Iako se spomenuta snaga danas i ne čini značajno velikom brojkom uz relativno malu masu od oko 1000 kg, ovaj će automobil do 100 km/h biti u stanju ubrzati za oko 4,5 sekundi, a ponudit će i visoku razinu agilnosti.

Prodaja bi trebala krenuti u drugoj polovici ove godine, a očekuje se kako će se cijena kretati između 55.000 i 60.000 Eura.
GALERIJA: Alpine A120 - nova jednodijelna sportska sjedala

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing