Volkswagen ID.4 stiže već u veljači

Volkswagen ID.4 stiže već u veljači

Volkswagen je iskoristio frankfurtski auto salon kao pozornicu za premijeru modela ID.3. Svog prvog vozila temeljenog na modularnoj platformi za električne modele i začetnika cijele buduće linije električnih automobila. Drugi model u toj liniji će biti ID.4 i njegovo predstavljanje možemo očekivati već u veljači.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema posljednjim saznanjima VW će početkom sljedeće godine predstaviti produkcijsku izvedbu studije ID Crozz. Ovaj će model, kako smo već rekli, nositi oznaku ID.4 i radit će se o crossoveru koji bi dimenzijama trebao biti osjetno veći od ID.3.

Unatoč tome, ovaj će novitet koristiti istu modularnu MEB platformu. No, izgledno je da će biti dostupan s ponešto različitim pogonskim sklopom. Naime, dobra je šansa kako će biti dostupan s električnim 4Motion sustavom s dva električna motora i pogonom na sva četiri kotača. U konceptnom ID Crozzu prednji je motor razvijao snagu od 102, a stražnji od 204 KS.

Nadalje, najavna studija je imala i bateriju kapaciteta 83 kWh, što je osjetno više od 45, 58 i 77 kWh s koliko će biti dostupan ID.3. S obzirom da će veća masa i viša karoserija negativno utjecati na ekonomičnost taj će se minus nadoknaditi većim kapacitetom baterije, a veće dimenzije vozila će omogućiti njihovu ugradnju.

Trenutno nije poznato gdje će VW predstaviti novi model. Najveći kandidati su navodno auto salon u Chicagu te posebna priredba, slična onoj kakva je planirana za novi Golf. Na kraju još dodajmo kako bi ID.4 trebao biti vrlo konkurentne cijene kada je riječ o jednom električno pokretanom automobilu.

Više ćemo doznati uskoro.

Podijeli:
1