Vizualno dotjeran MG-ov model HS

Vizualno dotjeran MG-ov model HS

Uvedena je i nova razine opreme. Tako sada ponuda počinje paketom opreme Standard, a koja ima dosta povoljnu cijenu od 26.900 eura

Proteklo je nešto više od godinu dana kako je na našem tržištu prisutna marka MG. Originalno britanska marka već nekoliko godina nalazi se pod kineskom kapom. Zadnje vrijeme mnogo rade na prodiranju na europsko tlo, pa se tako iz Zagreba upravlja i svim operacijama u okolnim zemljama, tzv. zemljama Adriatic regije. Iako mnogo ulažu u elektrifikaciju, i dalje imaju neke modele pokretane klasičnim motorima. Takav je i SUV model HS koji je nedavno pristigao u redizajniranom izdanju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Cilj svih MG modela je kupcima nuditi što veću vrijednost za novac. Dotjerani model prepoznatljiv je po novoj prednjoj maski. Tu je sada oštriji, agresivniji izgled. Sprijeda, nova dvofunkcionalna LED prednja svjetla, uz novi dizajn rešetke i novi prednji branik doprinose poboljšanom izgledu.

Straga, novi dizajn branika, revidirani dvostruki ispušni otvori i LED stražnja svjetla upotpunjuju novi stil. Svemu tome u prilog ide i novi dizajn 18-colnih kotača s dijamantnim rezom. Obnovljeni MG HS nudi se u Standard, Comfort i Luxury razini opreme. Pri lansiranju, sve će modele pokretat 1,5-litreni benzinski motor s turbopunjačem koji isporučuje 162 KS. Ručni mjenjač dostupan je kao dio standardne opreme, dok je DCT mjenjač s dvostrukom spojkom dostupan kao opcija na razinama opreme Comfort i Luxury uz nadoplatu od 2000 eura.

Šest boja u ponudi

Redizajnirani model HS zadržao je vrlo dobru količinu prostora i udobnosti prethodnog modela, a što nije niti čudno jer nisu napravljene nikakve korekcije u putničkoj kabini. Informativno-zabavni sustav sa 10,1-inčnim zaslonom nadograđen je poboljšanim softverom, što omogućuje bržu i jednostavniju funkcionalnost. Dodatna, Magic siva metalik boja, sada je također dostupna po prvi put unutar HS asortimana. Tako sada paleta boja uključuje dvije jednoslojne, tri metalik boje i jednu troslojnu boju.

Razina opreme Comfort, po cijeni od 29.400 eura za ručni mjenjač, po prvi put uključuje dvofunkcionalna LED prednja svjetla s prednjim i stražnjim sekvencijalnim pokazivačima. Dio serijske opreme su i klima uređaj, satelitska navigacija, stražnja parkirna kamera sa senzorima za parkiranje, pristup bez ključa, kožni upravljač, ručicu mjenjača te grijana sjedala. Pored toga vozačevo je sjedalo i električno podesivo.

Luxury razina opreme, po cijeni od 31.400 eura za ručni mjenjač, predstavlja vrhunac ponude HS-a. Između ostalog sadrži digitalni klima uređaj, veliki električno pokretan panoramski krovni otvor, Bader integrirane presvlake prednjih sportskih električno podesivih sjedala u kombinaciji kože i alkantare, zatamnjena stražnja stakla  i nadograđen audio sustavom sa 6 zvučnika. Verzije s DCT mjenjačem dodatno uključuju električno otvaranje vrata prtljažnika i automatski dvozonski klima uređaj.

Nova opcije je Standard početna razina opreme. Ona stoji 26.900 eura, a postavljena je na 17-colne naplatke od slitine. Prednja su svjetla opremljena LED tehnologijom. Digitalna instrumentna ploča je od 12,3-inča, dok je središnji zaslon 10,1-inčni te osjetljiv na dodir. Omogućena je Apple CarPlay te Android Auto povezivost, dok je vozačevo sjedalo podesivo u 6 smjerova. Stražnji parkirni senzori i stražnja kamera olakšavaju parkiranje.

Dotjeran je i plug-in model

Kada je sigurnost u pitanju , tu je MG Pilot. Riječ je o sveobuhvatnom paketu sigurnosnih sustava, dostupnih od početne razine opreme. Tu je aktivno kočenje u nuždi s otkrivanjem pješaka i bicikala, sustav pomoći za održavanje trake sa sustavom upozorenja pri napuštanju trake, inteligentna pomoć pri ograničenju brzine, otkrivanje mrtvog kuta te upozorenje na poprečni promet straga. Tu je i upozorenje na prednji sudar, pomoć pri paljenju dugih svjetala i tempomat. Na verzijama s DCT mjenjačem dolazi i sustav pomoći u vožnji u prometnim gužvama u kombinaciji s adaptivnim tempomatom.

Valja podsjetiti i kako MG modeli dolaze uz 7-godišnje jamstvo (ili 150.000 kilometara), a što je svakako jedno od najdužih potpuno prenosivih jamstava. Nedavno je objavljena i posebna ponuda jamstva kojom MG želi dodatno ojačati povjerenje kupaca. Proširenje je već postojećeg tvorničkog jamstva s dvije dodatne ponude koje osiguravaju da se vozači MG vozila mogu osjećati sigurno i zbrinuto bilo kada i bilo gdje na cestama.

Paralelno s osvježenjem modela HS osvježen je i aktualni plug-in hibridni model EHS PHEV, pružajući time kupcima niz opcija.

YouTube MP3 - Hotmail
1