Žena pokušala spasiti “odbjegli” Teslin Model 3

Žena pokušala spasiti “odbjegli” Teslin Model 3

Napredna tehnologija koja može Teslu autonomno izvesti s parkirališta i dovesti do vlasnika iznenadila je ženu u susjednom vozilu, pa je potrčala spasiti automobil koji je naizgled samostalno krenuo u vožnju

Tesline mogućnosti autonomne vožnje očito još nisu poznate svima, odnosno ponekad se ljudi iznenade kada vide da Teslom vozač ne upravlja aktivno ili da se vozilo kreće potpuno samostalno, bez ikoga u njemu. Unutar sustava Teslinog Autopilota već neko vrijeme postoji funkcija “Summon” koja omogućava da vozač, pritiskom na tipku na ključu, pozove svoj automobil, koji se potom sam može izvesti s parkirališnog mjesta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Napredni sustav “Smart summon” u stanju je samostalno zaobići prepreke i dovesti automobil do vlasnika kroz ponešto zahtjevnije okruženje, poput parkirališta, te potom slijediti vlasnika dok god on drži pritisnutu tipku na daljinskom upravljaču.

Autonomni “bijeg” Tesle

Ovu je funkciju nedavno iskoristio jedan vlasnik Modela 3 na parkiralištu restorana u West Chesteru (američka savezna država Pennsylvania). Prema vlastitim riječima, izlazio je iz restorana i prema običaju pozvao Teslu k sebi. Automobil se polagano isparkirao i krenuo na cestu, kada ga je ugledala žena iz malo dalje parkiranog SUV-a. Pomislila je da se Model 3 nekontrolirano “otkotrljao” s parkinga, pa je potrčala za vozilom u namjeri da ga spasi. Vlasnik je shvatio što se dešava i odmah, na daljinu, zaustavio vozilo.

Sve su zabilježile i Tesline sigurnosne kamere, pa je video odmah postao hit na YouTubeu. Gospođi koja je pokušala zaustaviti odbjegli automobil kasnije je bilo neugodno – no ipak je pokušala nesebično učiniti dobro djelo.

Podijeli:
1