Zbog velike potražnje Hyundai utrostručuje proizvodni kapacitet Kone EV

Zbog velike potražnje Hyundai utrostručuje proizvodni kapacitet Kone EV

Hyundai će drastičnim povećanjem proizvodnje električne Kone EV za Europu, koja će započeti i u Češkoj, skratiti vrijeme čekanja kupaca koji su ih iznenadili velikom potražnjom

Kupci koji čekaju na isporuku Hyundai Kone EV vjerojatno će pozdraviti ovu vijest. Zbog neprestanog povećanja potražnje za vozilima s nultom emisijom, naime, Hyundai će utrostručiti dostupnost svog modela Kona EV za kupce u Europi. Počevši u ožujku 2020. godine, kompanija će započeti proizvodnju Kone EV u svom češkom proizvodnom pogonu u Nošovicama, kao i povećati postojeću opskrbu iz pogona Ulsan u Južnoj Koreji. To će drastično smanjiti rokove isporuke za kupce u Europi.

Odluka o dodatnoj proizvodnji Kone EV u Europi donesena je kako bi se skratili rokovi isporuka Hyundaijevim europskim kupcima. Otkako je u prodaji od 2018. godine, potražnja za Kona EV modelom nadmašila je očekivanja, a povećani kapacitet namijenjen je praćenju rastuće potražnje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ciljaju na 1. mjesto u Europi

Za 2020. godinu Hyundai će europskim kupcima osigurati ponudu od preko 80.000 vozila s nultom emisijom, uključujući modele Kona EV, IONIQ EV i automobil na vodikove gorive ćelije NEXO. Ovim razvojem Hyundai očekuje da će postati najveći dobavljač vozila s nultom emisijom u Europi u 2020. godine.

“Slušamo naše kupce i donijeli smo ovu odluku kako bismo zadovoljili rastuću potražnju za našim električnim vozilima. Budući da sve više i više ljudi postaje zabrinuto zbog utjecaja svog izbora automobila na okoliš, vidimo ogroman potencijal za električne automobile na europskom tržištu”, rekao je Dong Woo Choi, predsjednik i izvršni direktor Hyundai Motor Europe. “To odražava naša progresivna razmišljanja i učvrstit će našu poziciju lidera u budućoj mobilnosti.”

Kona EV bila je prvi automobil u prodaji u Europi koji je ponudio popularnu SUV karoserijsku izvedbu u kombinaciji s elektrificiranim pogonskim sklopom, pozicionirajući ovaj model kao značajan iskorak za kupce koji traže električni automobil. S nedavno predstavljenim nizom poboljšanja, sada nudi još veće prednosti za kupce, uključujući brže trofazno punjenje baterije na mnogim europskim tržištima, nove značajke za povezivanje uz Hyundai Bluelink i novi opcijski navigacijski sustav sa središnjim zaslonom od 10,25 inča.

Podijeli:
1