Zbog nesreće voditelja prekinuto snimanje Top Geara

Zbog nesreće voditelja prekinuto snimanje Top Geara

Jedna od najdugovječnijih i najutjecajnijih, ali i najkontroverznijih televizijskih emisija posvećenih automobilima, BBC-jev Top Gear, neće dovršiti produkciju aktualne sezone

Televizijska emisija britanskog BBC-a, Top Gear, ponovno je u produkcijskim problemima. Poznato je da su, nakon odlaska Clarksona, Hammonda i Maya, promijenili nekoliko voditelja i borili se s gledanošću. U vrijeme slavnog trojca, pak, borili su se s imidžem i njihovim kontroverzama, a sada su snimanje prekinuli zbog ozbiljne nesreće koja se dogodila na setu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, na Top Gearovoj testnoj stazi Dunsfold Park Aerodrome u Surreyu, na jugu Engleske, jedan od aktualnih voditelja, bivši igrač kriketa Freddie Flintoff, 13. prosinca prošle godine doživio je ozbiljnu nesreću. Vozeći velikom brzinom automobil s tri kotača i bez krova, Morgan Super 3, izletio je sa staze i prevrnuo se, pri čemu je bio ozbiljno ozlijeđen. “Sretan je što je živ”, poručio je sin 45-godišnjeg Flintoffa. I vozač i njegov putnik, također član produkcijskog tima Top Geara, imali su zaštitne kacige, a za Flintoffa je objavljeno kako je ozlijedio lice i pretrpio nekoliko fraktura rebara.

McGuinness, Harris, Flintoff

Ovih dana stigla je i službena izjava BBC-a, u kojoj stoji: “s obzirom na okolnosti, bilo bi neprikladno nastaviti sa snimanjem 34. sezone Top Geara”. Britanski mediji špekuliraju da će Flintoff napustiti Top Gear, koji trenutačno vodi s kolegama, Paddyjem McGuinnessom i Chrisom Harrisom, budući da ga je nesreća pogodila i fizički i emocionalno. Vodstvo britanske TV kuće tijekom godine će odlučiti o sudbini showa.

Ovo nije prva teška nesreća na snimanju Top Geara – 2006. godine Richard Hammond je pri brzini od gotovo 480 km/h izletio s piste dragsteom na mlazni pogon, nakon čega je završio u komi s ozljedama mozga. Srećom, od toga se oporavio.

YouTube MP3 - Hotmail
1