Započeli testovi superautomobila Pininfarina Battista vrlo bliskog Rimčevom C_Two

Započeli testovi superautomobila Pininfarina Battista vrlo bliskog Rimčevom C_Two

Superautomobil koji je "brat" Rimčevog C_Two dobio je nekoliko prototipa na kojima se, na trkaćim stazama, testiraju komponente šasije i pogona prije nego, kasnije ove godine, bude pokrenuta proizvodnja

Prošloga mjeseca Rimac Automobili poslali su prototipove svojeg novog superautomobila C_Two na testiranja na cesti i trkaćim stazama. Plan je da se sastavi ukupno 17 primjeraka koji će biti podvrgnuti testovima prije nego se dizajn finalizira. Otprilike istodobno kad i C_Two u proizvodnju bi trebao krenuti i njegov “brat”, električni Pininfarina Battista, izrađen na istim osnovama i s istim pogonskim sustavom razvijenim u Svetoj Nedelji.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iz Pininfarine su ovih dana također započeli s cestovnim testiranjima prototipa prekrivenih kamuflažnim naljepnicama. Osim što su za izradu šasije i pogona angažirali Rimac Automobile, u talijanskoj su kompaniji za razvoj aerodinamike i voznih karakteristika angažirali bivšeg vozača Formule 1 Nicka Heidfelda, koji će budućim kupcima pomagati u upoznavanju s automobilom.

Za sada na 80% snage

Testne Battiste kojima se ispituju mogućnosti šasije i pogona već su na stazi ostvarile do 80% planiranih performansi bez ikakvih problema, izjavio je Rene Wollmann iz Pininfarine koji vodi razvoj ovog superautomobila. Čak i samo s time, Batista je, kaže, već sada jednak po snazi najsnažnijim hiperautomobilima s unutarnjim izgaranjem u svijetu. Prethodni su testovi u zračnom tunelu otkrili i potencijal koji ovaj automobil ima da bude čak i bolji nego što je to ranije bilo najavljeno.

Uz 1.873 konjske snage i 2.300 Nm okretnog momenta, u ovom će automobilu biti ugrađena baterija od 120 kWh. Sve to trebalo bi i Rimčevog C_Two i Battistu od 0 do 100 km/h ubrzavati za manje od 2 sekunde.

Kupci koji su Battistu već kaparili moći će provozati prototip već u prvoj polovici ove godine. Prve isporuke onima koji su bili spremni izdvojiti 2 milijuna eura za ovu električnu jurilicu bit će obavljene krajem godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1