Započela proizvodnja Kia Sorento hibrida namijenjenog Europi

Započela proizvodnja Kia Sorento hibrida namijenjenog Europi

U Kijinoj tvornici u Hwasungu pokrenuta je proizvodnja hibridnog Sorenta, njihovog najuspješnijeg SUV-a koji će po prvi puta s ovim modelom biti elektrificiran

Kia je pokrenula proizvodnju novog hibridnog Sorenta koji predstavlja prvu elektrificiranu verziju ovog sportskog terenca. Sorenta 4. generacije proizvode u tvornici u južnokorejskom gradu Hwasung, gdje ser proizvode sve tri izvedbe (hibrid, dizel i benzin). Prvi hibridni primjerci iz južnokorejske tvornice bit će namijenjeni europskim tržištima, poručili su iz južnokorejske kompanije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Više od 3 milijuna prodanih primjeraka Sorenta

SUV Sorento je već gotovo dva desetljeća jedan od glavnih modela Kije, a od lansiranja 2002. do danas su ih širom svijeta prodali više od 3 milijuna. Prodaja novog modela u Europi kreće ujesen, a krajem godine novi će Sorento po prvi puta biti u ponudi i kao plug-in hibrid.

Novi hibridni Sorento

Novi Sorento je prvo vozilo, nastalo na Kijinoj platformi za srednje velike sportske terence nove generacije. Platforma s velikom karoserijom, koja maksimalno iskorištava prtljažni i putnički prostor, Sorentu jamči da će biti jedan od najsvestranijih i najprostranijih SUV-ova s tri reda sjedala. Pored toga, novi elektrificirani pogoni Smartstream osiguravat će manju potrošnju goriva, niže emisije i bolje performanse.

Sorentov hibridni elektrificirani pogon Smartstream raspoloživ je u kombinaciji s 1.6 T-GDi motorom s litij-ionskim polimernim baterijskim sklopom kapaciteta od 1,49 kWh i elektromotorom snage od 44,2 kW.

Novi elektrificirani pogon ukupne snage od 230 KS i okretnim momentom od 350 Nm združuje niže emisije CO2 i visoke performanse motora. Snaga se prenosi preko 6-stupanjskog automatskog mjenjača pomoću električnog uređaja na mjenjaču, koji paralelnim djelovanjem i minimalnom gubitkom energije omogućava punu snagu motora i elektromotora. To rezultira trenutnim ubrzanjem pri bilo kojoj brzini s izravnim pristupom do snage baterije pri visokim brzinama.

Podijeli:
1