Zanimljivi modeli koje Kia ne nudi u Europi

Zanimljivi modeli koje Kia ne nudi u Europi

Kijina globalna ponuda modela uključuje luksuzne limuzine male gradske automobile, baterijska električna vozila, grand tourere visokih mogućnosti i mnogo različitih sportskih terenaca

Kia Motors Corporation je u 2019. godini kroz svoju globalnu mrežu prodala 2,77 milijuna vozila kupcima iz više od 180 zemalja svijeta. Na tako brojnim tržištima, koja se između sebe često jako razlikuju s obzirom na potrebe kupaca, zakonodavstvo i zakonske zahtjeve, Kia nudi širok izbor modela – među njima je i mnogo takvih koji u Europi nisu u prodaji.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kijina europska ponuda vozačima pruža vozila s nultim ili nižim emisijama, mala gradska vozila i porodicu SUV-ova. Na ostalim tržištima na raspolaganju su vrlo različite mogućnosti, od malenih gradskih električnih vozila pa sve do trkaćih grand tourera. Donosimo kratki pregled vozila pod markom Kia koje ne možete nabaviti kod nas.

K900

Kia K900 je najprestižnija luksuzna limuzina ovog proizvođača, dostupna u Koreji, Rusiji, Sjevernoj Americi i na Bliskom istoku. 5,0-litreni V8 GDi motor – najsnažniji u povijesti Kije – predstavlja vrh ponude kod ove luksuzne limuzine, a tu je i 3,3-litreni T-GDi V6 motor kojeg možemo naći i kod Stingera.

Kia K900

Seltos

Kompaktni SUV, predstavljen 2019. godine, karakteriziraju prepoznatljivi dizajnerski detalji koji stvaraju dojam suptilnog sportskog stila. Seltos proizvode u dvije tvornice – u Južnoj Koreji i Indiji – odakle ga distribuiraju na brojna tržišta, npr. u Sjevernu i Južnu Ameriku, Rusiju, Indiju i Kinu.

Kia Seltos

Ray EV

Model Kia Ray EV na tržište je stigao 2011. godine, prije dolaska električnih modela e-Niro i e-Soul. Radi se o prvom Kijinom i općenito prvom korejskom električnom vozilu koje je bilo raspoloživo samo na domaćem korejskom tržištu. Ray EV je pokretao 50-kilovatni elektromotor s kompaktnim, tada vrlo potentnim litijum-ionskim polimerskim baterijskim sklopom kapaciteta 16,4 kWh koji mu je omogućavao domet do 138 kilometara s jednim punjenjem – idealno za gradske ceste.

Kia RayEV

Telluride

Telluride je najveći SUV koji je Kia ikada proizvela. Omogućava udobno sjedenje za osam putnika, a donosi snažan 3,8-litreni V6 motor sa 295 konjskih snaga te omogućava aktivan pogon na sva četiri kotača. Kia Telluride nedavno je postao Svjetski auto 2020. godine, a osvajač je i brojnih važnih nagrada na svom glavnom tržištu, u SAD-u.

Kia Telluride

Mohave

Kia Mohave je dobio ime po istoimenoj poznatoj pustinji u Kaliforniji i u skladu s tim donosi robustan i čvrst izgled, koji istovremeno u unutrašnjosti nudi osjećaj smirenosti, dakle kontradikciju kao i pustinjske ekstremne temperature. Model, koji je izrađen na robusnoj voznoj nosivoj šasiji, raspoloživ je s V6 motorima – 3,8-litrenim benzinskim ili 3,0-litrenim CRDi dizelskim motorom. Mohave je još jedan odličan primjer visokokvalitetnih SUV-ova koje Kia proizvodi za različita tržišta i različite potrebe klijenata.

Kia Mohave

Stinger GT420

Izvedba GT420, koja je bila unikatna i razvijena u Velikoj Britaniji i napravljena je na osnovi predserijskog Stingera odlično utjelovljava Kijin slogan “snaga iznenađenja” (Power to Surprise). Ovaj zajednički projekt je rezultat suradnje Kia Motors UK i inženjera Hyundaijevog europskog tehničkog centra u njemačkom Rüsselsheimu. Preradom motora i šasije Stinger GT420 pruža impresivnih 428 KS i okretni moment od 560 Nm. Model je kao stvoren za trkaću stazu, jer je opremljen sa snažnijim kočnicama i sigurnosnim kavezom.

Kia Stinger GT420

Cadenza / K7

Kia Cadenza je debitirala na salonu u Chicagu, a u Južnoj Koreji je prodaju kao Kia K7. Premium limuzinu pokreće 3,3-litreni V6 motor sa 294 konjske snage. Cadenza, koja je bogato opremljena s najnovijim tehnologijama i modernim pomagalima za vrhunsku udobnost, ostaje vjerna svom poslanstvu da pruža luksuzno unutrašnjost koju kombinira sa tihom i povezanom vožnjom.

Kia Cadenza / K7

Podijeli:
1