Zamijenio kotač na automobilu za minutu – i to u vožnji

Zamijenio kotač na automobilu za minutu – i to u vožnji

Guinnessova knjiga bizarnih rekorda bogatija je za još jedan zapis iz područja automobilizma. Dvojica Talijana upisali su se kao rekorderi u najbržoj promjeni kotača na automobilu za vrijeme vožnje

Manuel Zoldan i Gianluca Folco službeni su Guinnessovi rekorderi u promjeni kotača na automobilu u vožnji. Svoj su “vulkanizerski” zadatak obavili tako što je Zoldan vozio njihovog BMW-a na dva kotača, a Folco se nagnuo kroz suvozački prozor te obavio zamjenu prednjeg desnog kotača.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U ruci je imao akumulatorski udarni odvijač, dok je rezervni kotač čekao postavljen s vanjske strane suvozačkih vrata. Na prednjem odbojniku pripremili su čak i postolje za kotač koji će biti skinut, kako bi sve prošlo glatko i što brže – a tako je i bilo. U službenom pokušaju, koji su verificirali Guinnessovi suci, Zoldan i Folco zabilježili su rekordno vrijeme za potpunu zamjenu kotača, od samo jedne minute, 17 sekundi i 64 stotinke.

To vrijeme za oko 13 sekundi bolje je od dosadašnjeg rekorda, i dovoljno je da se dvojac upiše u Guinnessovu knjigu bizarnih i zabavnih rekorda – dok ih netko ne skine s tog trona. Najbržu promjenu kotača u vožnji možete u cijelosti pogledati u priloženom videu.

YouTube MP3 - Hotmail
1