Zaboravite rekorde – fićo se pojavio na Nürburgringu

Zaboravite rekorde – fićo se pojavio na Nürburgringu

Legendarna Zastava 750, poznatija kao fićo, nedavno je prvi puta napravila krug na slavnoj stazi Nürburgring, zahvaljujući ekipi srbijanske kompanije Yugoverse

Želite li probati voziti Yuga, fiću ili stojadina te osjetiti kako je to bilo živjeti i putovati u drugoj polovici prošloga stoljeća cestama regije – to vam može omogućiti avanturistička kompanija iz Srbije, Yugoverse. U ponudi imaju razne ture, a od automobila nude Yugo, Yugo kabriolet, Zastave 750, 101, 128 te nekoliko Lada. Pomalo bizarno, ali zasigurno nekome od mlađih vozača egzotično, a vlasnici ovih automobila odlučili su se na manji pothvat, što iz osobne zabave, a što iz promotivinih razloga.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ova je ekipa nedavno svojim malenim fićom, Zastavom 750, prvo odradila europsku turneju, prevalivši preko 2.000 kilometara, a potom je stigla na – Nürburgring. Legendarni jugoslavenski automobil na kultnoj njemačkoj stazi nezaboravan je prizor.

Oni navode da je to bio prvi puta da se automobil tog tipa našao na “Ringu” te da je privukao mnogo pozornosti i izazvao pljesak okupljene publike.

Korišten je klasični model s motorom 750 cm2 u izvedbi Specijal, snage 30 KS i najviše brzine oko 120 km/h. “Jedan je to od mnogo dokaza da su naši automobili prilično izdržljivi i pouzdani kada ih se dobro održava”, poručuju sretni vozači fiće s trkaće staze. Vjerojatno ne bi bilo pristojno pitati koje su vrijeme ostvarili.

YouTube MP3 - Hotmail
1