X8 – najskuplji BMW u povijesti?

X8 – najskuplji BMW u povijesti?

BMW X7 je tek nedavno predstavljen te će na europska tržišta početi pristizati u prvoj polovici sljedeće godine, a već stiže vijest o tome kako BMW radi na još većem i još luksuznijem SUV-u koji će zasjesti na sam vrh ponude te postati najskuplji model u BMW-ovoj povijesti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Izvori javljaju kako je riječ o modelu koji će nositi oznaku X8, a navodno ima i kodni naziv G09. Iako bi na prvu mogli pomisliti kako će X8 biti samo kupeizirana izvedba modela X7 tome ipak neće biti tako. Naime, BMW Blog javlja, pozivajući se na dobro upućene insajdere, da će zadaća X8 biti popunjavanje prostora između X7 i Rolls-Royce Cullinana.

Dakle, viša razina luksuza, veća ponuda prostora i sl. u odnosu na X7, a navodno će ovaj model biti dostupan samo u izvedbi sa četiri sjedala. Linija krova će biti nešto drugačija u odnosu na X7, no neće biti tako spuštena kao što je kod modela X6 i X4, što u kombinaciji sa samo dva sjedala znači obilje prostora otraga.

Motorizacija će vjerojatno biti prenijeta iz modela X7, a ako BMW-uistinu radi na ovom automobilu više bi trebali doznati uskoro.

Podijeli:
1