WRC Croatia Rally ostaje u Hrvatskoj još tri godine

WRC Croatia Rally ostaje u Hrvatskoj još tri godine

Ovogodišnje izdanje utrke WRC Croatia Rally održat će se od 21. do 24. travnja na atraktivnim brzinskim ispitima kroz pet hrvatskih županija

Prva utrka jubilarnog 50. svjetskog reli prvenstva WRC – World Rally Championship, održana je prošloga vikenda u Monte Carlu, a nedugo zatim objavljena je i odlična vijest za domaće obožavatelje automobilizma. Hrvatsko izdanje WRC Croatia Rally održat će se ove godine u travnju, a organizirat će se još najmanje dvije godine nakon toga.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Očekuje se 350.000 gledatelja

Najveći sportski događaj ikada održan u Hrvatskoj prošle je godine oduševio organizacijom i atraktivnim lokacijama, pa je vodstvo odlučilo zadržati ga. Hrvatska će tako sljedeći puta biti domaćin utrka svjetskog prvenstva od 21. do 24. travnja ove godine, a najavljuje se kako će cijeli događaj (za razliku od lanjskoga) biti i službeno održan pred publikom. Posjetitelja bi, prema procjenama organizatora, moglo biti i više od 350 tisuća.

Ponovno će se voziti na atraktivnim brzinskim ispitima kroz pet hrvatskih županija (Zagrebačku, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku i Varaždinsku), a ceremonijalni start i cilj, uz bogat popratni program, bit će ponovno u Zagrebu. Ove će godine prvi puta posjetitelji moći vidjeti utrke novog tipa hibridnih vozila Rally1, koja imaju elektrificirane pogonske sustave. Specifikacije Rally1 trebale bi obilježiti novu eru WRC-a, jer osim struje za pogon koriste potpuno ekološki održivo gorivo.

U prodaju će uskoro biti puštene i “early bird” ulaznice za ograničene fan zone, čiji će kupci moći, osim u utrkama, uživati i u raznim drugim pogodnostima i zabavnim sadržajima.

YouTube MP3 - Hotmail
1