Vraća se De Tomaso – Goodwood kao pozornica za novo rođenje

Vraća se De Tomaso – Goodwood kao pozornica za novo rođenje

Već pomalo zaboravljena talijanska marka automobila De Tomaso, najpoznatija po svojim sportskim modelima, će se uskoro vratiti na tržište. Službeno De Tomaso je prestao postojati prije nekoliko godina, no realno nefunkcionalan je još od početka ovog stoljeća.

Za povratak ovog imena na svjetsku scenu najzaslužniji su ljudi koji stoje iza njemačkog proizvođača Apollo Automobile, odnosno kineska tvrtka Ideal Team Ventures (ITV) koja je kupila prava na ime De Tomaso još tijekom 2014. Službena revitalizacija ove marke će se održati početkom srpnja na u Goodwoodu na tamošnjem Festivalu brzine, na šezdesetu godišnjicu osnivanja De Tomasa (1959.).

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Najvažnija vijest je predstavljanje novog automobila s kojim će se De Tomasu ustvari vratiti u život. O vozilu za sada nema nikakvih konkretnijih informacija, osim da je razvoj vođen pod kodnom oznakom Project P te da su na ovom modelu radili svjetski poznati stručnjaci.

4. srpnja u Goodwoodu ćemo doznati više. Naziv Project P bi mogao upućivati na ime Pantera koje je nosio najpoznatiji model sa značkom De Tomasa. Ovaj sportski coupe se proizvodio između 1971. i 1992, a plod je suradnje između De Tomasa i Forda. Stoga ga je i pokretao fordov 5,8-litreni V8.

Podijeli:
1