Volvo započeo najavnu kampanju za XC40

Volvo započeo najavnu kampanju za XC40

Volvo je objavio prve teasere za svoj novi kompaktni SUV, odnosno model koji će nositi oznaku XC40. Nažalost sami teaseri nam ne otkrivaju puno o ovom novitetu, no saznajemo da su švedski dizajneri dobili slobodne ruke te kako će kupcima biti dostupne razne mogućnosti personalizacije vanjštine i interijera, kako kada je riječ o boji i uzorcima tako i kada se radi o materijalima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Službena premijera ovog automobila će se održati uskoro, a prvi javni nastup će vrlo vjerojatno biti onaj na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu. Prve isporuke na europskim tržištima će krenuti najkasnije početkom iduće godine.

Podsjetimo, ovaj je automobil najavljen konceptnim modelom 40.1, a temeljit će se na CMA (Compact Modular Architecture) platformi. Pokretat će ga 3 i 4-cilindrični motori, a gotovo je sigurno i da će se u ponudi nalaziti Twin Engine plug-in hibridna verzija.

Na kraju još dodajmo da XC40 vjerojatno neće dugo ostati najmanji crossover u ponudi ove švedske marke jer u Volvu navodno već razmatraju razvoj modela XC20 koji bi se na tržištu trebao pojaviti do 2020.

YouTube MP3 - Hotmail
1