Volvo XC60 i V60 u Polestar Engineered T8 izvedbama

Volvo XC60 i V60 u Polestar Engineered T8 izvedbama

Volvo će uskoro proširiti ponudu svojih hibridnih modela. Točnije, modelu S60 koji je već dostupan u posebnoj Polestar Engineered izvedbi će se pridružiti istovrsne verzije modela XC60 i V60.

Polestar Engineered izvedba donosi razne dorade koje će se pozitivno odraziti na upravljivost i agilnost spomenutih modela. Najvažniji su elementi dorade optimizacija upravljačke jedinice pogonskog sklopa što rezultira “bržim pristupom okretnom momentu” te unaprjeđenja pogona na sva četiri kotača koji prednost daje stražnjoj osovini.

Tu je dakako i T8 Twin Engine plug-in hibridni pogonski sklop kojeg čini kombinacija 2,0-litrenog 4-cilindričnog benzinca i otraga smještenog električnog motora. Kombinirana snaga ovog pogonskog sklopa iznosi 420 KS, a dodajmo i da razvija najveći okretni moment od 670 Nm. Od ostalih tehničkih dorada svakako treba izdvojiti snažniji brembov kočnički sustav, dotjerani ohlinsov ovjes, nove 19-colne kotače i sl.

Također, ovi modeli će biti vizualno osvježeni novom crnom maskom motora, blago proširenim blatobranima, novim završecima ispuha i sl, kao i Polestar Engineered značkama. U unutrašnjosti će dorade uključivati sportski upravljač, nove presvlake, kao i razne ukrasne elemente.

Podijeli:
1