Volvo XC60 i V60 u Polestar Engineered T8 izvedbama

Volvo XC60 i V60 u Polestar Engineered T8 izvedbama

Volvo će uskoro proširiti ponudu svojih hibridnih modela. Točnije, modelu S60 koji je već dostupan u posebnoj Polestar Engineered izvedbi će se pridružiti istovrsne verzije modela XC60 i V60.

Polestar Engineered izvedba donosi razne dorade koje će se pozitivno odraziti na upravljivost i agilnost spomenutih modela. Najvažniji su elementi dorade optimizacija upravljačke jedinice pogonskog sklopa što rezultira “bržim pristupom okretnom momentu” te unaprjeđenja pogona na sva četiri kotača koji prednost daje stražnjoj osovini.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tu je dakako i T8 Twin Engine plug-in hibridni pogonski sklop kojeg čini kombinacija 2,0-litrenog 4-cilindričnog benzinca i otraga smještenog električnog motora. Kombinirana snaga ovog pogonskog sklopa iznosi 420 KS, a dodajmo i da razvija najveći okretni moment od 670 Nm. Od ostalih tehničkih dorada svakako treba izdvojiti snažniji brembov kočnički sustav, dotjerani ohlinsov ovjes, nove 19-colne kotače i sl.

Također, ovi modeli će biti vizualno osvježeni novom crnom maskom motora, blago proširenim blatobranima, novim završecima ispuha i sl, kao i Polestar Engineered značkama. U unutrašnjosti će dorade uključivati sportski upravljač, nove presvlake, kao i razne ukrasne elemente.

Podijeli:
1