Volvo XC40 s prvim 3-cilindričnim motorom

Volvo XC40 s prvim 3-cilindričnim motorom

Volvo nastavlja s trendom tzv. downsizinga te će svoju ponudu proširiti sa svojim prvim 3-cilindričnim motorom. Točnije, prvi model s ovim 1,5-litrenim benzinskim pogonskim strojem oznake T3 će biti novi XC40, a uz njega ponuda ovog modela će biti proširena, ovisno o tržištu, s dizelskim D3 snage 112 kW, odnosno 152 KS te benzinskim T4 snage 142 kW, odnosno 193 KS.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Što se motora T3 tiče recimo da se temelji se na modularnoj konstrukciji 4-cilindričnih Drive-E motora, što omogućuje proizvodnju na istim linijama na kojima se proizvode spomenuti veći benzinski i dizelski motori. T3 je razvijen od strane samog Volva, a isprva će biti dostupan samo sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačima. Kasnije će kupci moći izabrati i opcijski 8-stupanjski automatski mjenjač.

Nadalje, riječ je o motoru s izravnim ubrizgavanjem goriva koji će također biti i dio budućih hibridnih i plug-in hibridnih pogonskih sklopova. Snaga mu za sada nije poznata, a njegova dostupnost će se vremenom svakako proširiti. Također, očekuje se i kako će Volvo u skoroj budućnosti proširiti ponudu serije 40, ali i samog XC40 koji će u konačnici pored spomenutih hibrida biti dostupan i s električnim pogonom.

Podijeli:
1