Volvo XC40 pokazao svoju pozadinu

Volvo XC40 pokazao svoju pozadinu

Jučer smo vas izvijestili o prvoj seriji teasera novog švedskog SUV-a, a sada već stiže nova najava koja nam otkriva puno više, odnosno na priloženoj slici možete vidjeti dobar dio stražnjeg kraja modela XC40.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kako se i očekivalo XC40 će uvelike nalikovati najavnoj studiji 40.1 i to dizajnom i dimenzijama. Iz Volva je već stigla potvrda kako će se raditi o modelu koji će svojim kupcima ponuditi velike mogućnosti personalizacije te moderan dizajn i bogatu te naprednu sigurnosnu i infotainment opremu.

Što e tehničkih detalja tiče za sada znamo da će se temeljiti na modularnoj CMA platformi te da će osnovu motorizacije činiti 3 i 4-cilindrični turbo motori, a više ne no izgledna ugradnja hibridnog pogonskog sklopa. Također, uz ručne kupcima će biti dostupan i 7-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke.

Službena premijera se očekuje uskoro, a prvi javni nastup će vjerojatno biti onaj na frankfurtskom auto salonu. Prodaja će započeti do kraja ove ili početkom iduće godine. Šveđani očekuju da će godišnje prodavati oko 100.000 jedinica ovog automobila, što je ustvari vrlo velika brojka za Volvo koji je tijekom prošle godine širom svijeta ukupno prodao 534.332 vozila.

Podijeli:
1