Volvo XC40 će naslijediti sigurnosnu tehnologiju od veće braće

Volvo XC40 će naslijediti sigurnosnu tehnologiju od veće braće

Volvo je objavio još jednu video najavu svog novog kompaktnog crossovera koji će nositi oznaku XC40 te se u ponudi ove švedske marke smjestiti ispod modela XC90 i XC60. Volvo nam je već najavio kako će se raditi o modelu s vrlo praktičnom i iskoristivom putničkom kabinom, gdje će se posebno istaknuti kokpit, a sada doznajemo da će ovaj model imati i napredne sigurnosne i ine sustave preuzete od svoje veće i starije braće.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko je za sada poznato XC40 će se temeljiti na CMA platformi, modularnoj platformi namijenjenoj modelima kompaktnih dimenzija, a pokretat će ga turbo motori manjeg obujma. Na europskim tržištima ponudu će činiti benzinski i dizelski modeli, a više no izgledna je i hibridna verzija. Do kraja životnog vijeka ove generacije kupcima će vrlo vjerojatno biti ponuđena i električna izvedba.

Od pojedinih sigurnosnih sustava se posebno izdvajaju sustav polu-autonomnog upravljanja Pilot Assist, Cross Traffic Alert s autonomnim kočenjem koji nadzire bočni promet otraga, kamere s nadzorom od 360 stupnjeva i sl, a nudit će se i razne mogućnosti upravljanja pojedinim sustavima putem pametnog telefona.

Za sada još nije poznato kada će točno ovaj automobil biti premijerno predstavljen. Mnogi su očekivali da će se to dogoditi na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu, no Volvo na njemu navodno neće nastupiti pa je vjerojatnija neka druga priredba.

YouTube MP3 - Hotmail
1