Volvo V60 R kao nasljednik modela V60 Polestar

Volvo V60 R kao nasljednik modela V60 Polestar

Volvo je novi V60 predstavio na ovogodišnjem ženevskom auto salonu, a čini se kako je već započeo rad i na njegovoj performance izvedbi koja će naslijediti raniji V60 Polestar. Koliko je trenutno poznato novi će sportski nastrojeni V60 nositi jednostavnu oznaku R, jer je Polestar u međuvremenu postala samostalna marka.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Testni prototipovi ovog automobila su dakle već primijećeni i sukladno očekivanjima verzija R će imati dotjerani vanjski dizajn s novim aero paketom, no opet bit će riječ o umjerenoj vanjštini koja neće previše odskakati od standardnih izvedbi. Uz to kupci mogu očekivati snažniji kočnički sustav, prilagođeni upravljač i tvrđi sportski ovjes te razne druge performance preinake i dorade.

Nadalje, ovaj će model vrlo vjerojatno imati hibridni pogonski sklop što je u osnovi sukladno očekivanjima i najavama te ne predstavlja iznenađenje ako znamo da je novi plug-in hibridni V60 T8 Twin Engine snažniji od ranijeg V60 Polestara. Točnije, spomenuti V60 T8 Twin Engine razvija kombiniranu snagu od 390 KS i najveći okretni moment od 640 Nm, pa se od izvedbe R svakako može očekivati snaga veća od 450 KS s obzirom kako je dobra šansa da će biti osnaženi i benzinski i električni motori.

YouTube MP3 - Hotmail
1