Volvo – svi modeli s ograničenjem na 180 km/h

Volvo – svi modeli s ograničenjem na 180 km/h

Volvo je službeno potvrdio kako će počevši od sljedeće godine svi novi modeli pod njegovom značkom imati elektronički ograničenu najveću brzinu od 180 km/h. Riječ je o dijelu programa Vision 2020 kojem je cilj osigurati da Volvo postane proizvođač automobila u kojima nema smrtno stradalih ili ozbiljno ozlijeđenih.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U švedskom proizvođaču znaju kako bez obzira na napredak u tehnologiji pažnju moraju posvetiti i ponašanju vozača, odnosno “uključiti vozača u jednadžbu”. Također, svjesni su da ograničenje brzine nije rješenje za sve, ali da ga vrijedi staviti ako na taj način spase i barem jedan život.

Ovo ograničenje je samo jedan od prvih koraka koje će Volvo poduzeti u daljnjem usavršavanju svojih automobila i dodatnom podizanju sigurnosti. Tako će u budućnosti ograničenje brzine vjerojatno biti povezano s navigacijom pa će se najveća dopuštena brzina smanjivati u okolici škola, bolnica i sl.

Nadalje, u Volvu namjeravaju poduzeti dodatne mjere kako bi spriječili da vozilom upravlja osoba pod utjecajem alkohola, vozači koji su na neki drugi način ometeni u upravljanju automobilom i sl. Više ćemo saznati 20. ožujka kada iz Volva dodatno predstave zamisli koje imaju glede povećanja sigurnosti u prometu.

Podijeli:
1