Volvo širi ponudu. Prema gore i prema dolje

Volvo širi ponudu. Prema gore i prema dolje

Prema posljednjim saznanjima Volvo ozbiljno razmatra proširenje svoje ponude s novim velikim i luksuznim SUV-ovom koji bi se smjestio iznad XC90. Radilo bi se o automobilu koji bi bio konkurencija BMW-u X7 i drugim sličnim velikim SUV-ovima ostalih premium proizvođača.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ova vijest dolazi od Hakana Samuelssona, šefa Volva, pa je za pretpostaviti da je vodstvo Volva već odradilo razmatranje te da su poduzeti daljnji koraci prema realizaciji tog projekta. Također, Samuelsson je rekao i da bi se ponuda mogla proširiti i u drugom smjeru, odnosno da bi Volvo mogao uskoro lansirati i novi manji SUV, odnosno crossover.

Ovaj drugi model bi se u ponudi smjestio ispod modela XC40, a njegov dolazak, kao ni onaj većeg modela je vrlo izgledan s obzirom da potražnja za takvim automobilima i dalje raste. Štoviše, SUV-ovi su već neko vrijeme osnova prodaje ovog švedskog proizvođača i za očekivati je da će Volvo “napasti tamo gdje je najjači.”

Pored malog SUV-a, Volvo bi mogao lansirati i cijelu modalnu obitelj manju od serije 40. Ova vozila bi vjerojatno bila pokretana isključivo električnim pogonom. Konačno zeleno svjetlo za proizvodnju ovih noviteta još uvijek nije dano, a prije njih bi na tržište trebao stići nasljednik modela V40. Dotični će model navodno biti više crossover, nego izravni konkurent audijevom A3, BMW-u serije 1 i mercedesovoj A klasi.

YouTube MP3 - Hotmail
1