Volvo S60 – posljednja najava pred skoru premijeru

Volvo S60 – posljednja najava pred skoru premijeru

Volvo je objavio posljednji set teasera nove generacije modela S60 koja bi trebala biti predstavljena kasnije tijekom dana u novim pogonima ovog švedskog proizvođača u blizini američkog Charlestona u Južnoj Karolini. Spomenuta tvornica bi prema najavama trebala biti jedino mjesto gdje će se ovaj automobil proizvoditi za potrebe svih tržišta na kojima će biti dostupan.

Novi konkurent seriji 3, modelu A4 i C klasi bi na tržišta trebao početi pristizati do kraja ove, odnsono početkom iduće godine, a kako se očekivalo, na što su ukazali i teaseri, na dizajn će veliki utjecaj imati veći i stariji brat S90 te dakako karavanski V60 s kojim će dijeliti većinu dizajna te platformu, motorizaciju i opremu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U ponudi će biti nekoliko benzinskih (ne i dizelskih) turbo motora te par hibridnih izvedbi, a jedna od njih će predstavljati i sam vrh ponude ovog modela. Točnije, radit će se o verziji T8 Twin Engine Polestar Engineered čiji će hibridni pogonski sklop razvijati snagu od 415 KS te najveći okretni moment od 670 Nm, odnosno 15 KS i 30 Nm više od standardne T8 Twin Engine izvedbe.

Uskoro ćemo saznati više.

Podijeli:
1