Volvo S60 – posljednja najava pred skoru premijeru

Volvo S60 – posljednja najava pred skoru premijeru

Volvo je objavio posljednji set teasera nove generacije modela S60 koja bi trebala biti predstavljena kasnije tijekom dana u novim pogonima ovog švedskog proizvođača u blizini američkog Charlestona u Južnoj Karolini. Spomenuta tvornica bi prema najavama trebala biti jedino mjesto gdje će se ovaj automobil proizvoditi za potrebe svih tržišta na kojima će biti dostupan.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novi konkurent seriji 3, modelu A4 i C klasi bi na tržišta trebao početi pristizati do kraja ove, odnsono početkom iduće godine, a kako se očekivalo, na što su ukazali i teaseri, na dizajn će veliki utjecaj imati veći i stariji brat S90 te dakako karavanski V60 s kojim će dijeliti većinu dizajna te platformu, motorizaciju i opremu.

U ponudi će biti nekoliko benzinskih (ne i dizelskih) turbo motora te par hibridnih izvedbi, a jedna od njih će predstavljati i sam vrh ponude ovog modela. Točnije, radit će se o verziji T8 Twin Engine Polestar Engineered čiji će hibridni pogonski sklop razvijati snagu od 415 KS te najveći okretni moment od 670 Nm, odnosno 15 KS i 30 Nm više od standardne T8 Twin Engine izvedbe.

Uskoro ćemo saznati više.

Podijeli:
1