Volvo S60 Polestar Engineered – vrh ponude nove limuzine

Volvo S60 Polestar Engineered – vrh ponude nove limuzine

Za malo manje od tjedan dana Volvo će predstaviti novu generaciju modela S60. Ovaj će novitet premijeru imati u američkom Charlestonu, u Južnoj Karolini, gdje će se ovom prilikom otvoriti i nova tvornica u kojoj će se S60 isključivo proizvoditi te izvoziti na ostala svjetska tržišta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Vrh standardne ponude novog modela S60 će činiti izvedba pokretana hibridnim pogonskim sklopom T8 Twin Engine, a sada je iz Volva službeno potvrđeno kako će na temelju nje kupcima biti ponuđena i još jedna snažnija verzija koja će nositi oznaku Polestar Engineered. Koliko je trenutno poznato ove će dotjerane izvedbe biti dostupne samo s modelima serije 60 pa istovrsne modele možemo očekivati kod XC60 i V60.

Standardni Volvo S60 Twin Engine će razvijati kombiniranu snagu od 400 KS te najveći okretni moment od 640 Nm. Polestar Engineering će pak razvijati snagu od 415 KS te najveći okretni moment od 670 Nm. Uz ova poboljšanja očekuju se i razne dorade mjenjača, ovjesa, kočnica, upravljača i sl, a slično će vrijedi i za interijer s novim sportskim sjedalima, upravljačem i raznim drugim detaljima.

Uskoro ćemo saznati više.

Podijeli:
1