Volvo predstavio V60 Cross Country

Volvo predstavio V60 Cross Country

Volvo je upravo predstavio robusniju izvedbu modela V60, odnosno V60 Cross Country koji će biti izravna konkurencija audijevom A4 Allroad i drugim sličnim premium automobilima. Kao i njegov veći brat, V90 Cross Country, ovaj novitet se može pohvaliti povišenom podnicom te dodatnom zaštitom podnice, pragova, branika i blatobrana.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U Volvu ističu kako su upravo oni osmislili ovaj segment te kako će V60 Cross Country biti siguran i udoban kao i ostala vozila temeljena na platformi SPA. Isto vrijedi i za njegove vozne sposobnosti kako na asfaltu tako i van njega.

Konkretnije, V60 Cross Country će zahvaljujući doradama ovjesa i šasije imati 75 mm višu podnicu. Nadalje, standardnu će opremu činiti pogon na sva četiri kotača, sustav pomoći pri vožnji nizbrdo, posebni način rada pogonskog sklopa Off-Road i sl.

Što se sigurnosti tiče standardnu će opremu činiti sustav City Safety s autonomnim kočenjem te Pilot Assist koji pomaže vozaču prilikom upravljanja, ubrzavanja i kočenja na dobro označenim cestama pri brzinama do 130 km/h. Tu su i sustavi Run-Off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation, dok je opcijski dostupan Cross Traffic Alert s autonomnim kočenjem.

Novi Volvo V60 Cross Country će isprva biti dostupan u benzinskoj T5 AWD te dizelskoj D4 AWD izvedbi. Kasnije će ponuda biti proširena s tzv. blagim hibridom te plug-in hibridnom verzijom.

YouTube MP3 - Hotmail
1