Volvo predstavio maleni električni SUV EX30 po cijeni od 36.000 eura

Volvo predstavio maleni električni SUV EX30 po cijeni od 36.000 eura

Maleni SUV, najmanji do sada, u Volvu su odlučili pozicionirati cjenovno prilično nisko, kako bi njime otvorili novo razdoblje u svojem poslovanju te osigurali dobru prodaju

Električni SUV Volvo EX30 od danas je dostupan za prednarudžbe u Europi, pa samim time počinje novo razdoblje za ovu marku, ono u kojem žele ostvariti svoju stratešku transformaciju, postići povoljne razine profitne marže te do 2030. godine u ponudi imati samo električne modele. Maleni SUV nedavno je najavljen kao atraktivan vizualno i cjenovno, pa stoga u Volvu očekuju i da im on postane najprodavaniji model u narednim godinama, tj. postane temelj procesa transformacije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Malen i moćan

Volvo EX30 pozicioniran je u rastući segment, trebao bi kao takav privlačiti globalnu publiku te im nuditi premium iskustvo gradske vožnje na struju. Diči se i poznatim sigurnosnim karakteristikama ove marke, a donosi i neke inovacije, poput sustava koji će spriječiti putnike da otvore vrata i njime presijeku put biciklistima ili drugim vozačima malenih skutera ili romobila.

S početnom cijenom od samo 36.000 eura, ovaj model ima cilj postati pravi tržišni hit. Bit će to Volvo s najnižim ukupnim troškom posjedovanja od svih drugih modela te marke, ali i od brojnih drugih električnih SUV-ova ostalih proizvođača. Isto tako imat će i najmanji ugljični otisak od cijele Volvo game do sada.

S tehničke strane, riječ je o SUV-u koji će također po određenim karakteristikama iskakati od ostalih. Njegova najsnažnija inačica imat će dva elektromotora ukupne snage 428 KS, a ubrzavat će od 0 do 100 km/h za 3,6 sekundi – najbrže za jedan Volvo ikad.

Baterija će se u standardnom modelu puniti snagom do 134, a u onome s dva motora 153 kW, pa će je od 10 do 80% biti moguće napuniti za 25 minuta. Doseg najopremljenijeg modela bit će 480 km s jednim punjenjem.

Interijer je prilično moderan, da ne kažemo asketskog dizajna, uz veliki središnji zaslon s Googleovim operacijskim sustavom izrađenim za te namjene. Kontrole, video prijenos s kamere za parkiranje i ostale informacije – sve to bit će dostupno na istom zaslonu osjetljivom na dodir.

YouTube MP3 - Hotmail
1