Volvo potvrdio da će svoj prvi električni automobil proizvoditi u Kini

Volvo potvrdio da će svoj prvi električni automobil proizvoditi u Kini

Švedski Volvo je na službeno potvrdio će svoj prvi električni automobil proizvoditi u Kini. Također, saznajemo da će se ovaj novitet temeljiti na modularnoj platformi CMA (Compact Modular Architecture) koja je namijenjena za kompaktne modele ovog proizvođača.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, iz Volva su potvrdili i da će se taj automobil iz Kine izvoziti na ostala svjetska tržišta na kojima će biti dostupan. Time je potvrđena sve veća uloga Kine u budućnosti Volva iz kojeg je već ranije potvrđeno da će Kina postati glavni proizvodni centar, ne samo za buduća električna, već i konvencionalno pokretana vozila.

Potez Volva, koji je inače u kineskom vlasništvu, nije pretjerano iznenađujuć kada se u obzir uzme činjenica da je Kina najveće svjetsko tržište automobila s elektrificiranim pogonom te da najavljuje velika ulaganja i pogodnosti za proizvođača i kupce ovih automobila, a sve u cilju razvoja tehnologije i smanjenja onečišćenja zraka u velikim gradovima.

Imavši to u vidu u Volvu namjeravaju do 2025. dostići godišnju globalnu prodaju od milijun automobila s elektrificiranim pogonom. Da bi u tome uspjeli u Volvu dakako, pored vozila koji će se temeljiti na CMA platformi, razvijaju i električne modele za veću SPA platformu.

YouTube MP3 - Hotmail
1