Volvo – novi S60 neće biti dostupan s dizelskim motorima

Volvo – novi S60 neće biti dostupan s dizelskim motorima

Švedski je proizvođač službeno objavio kako sljedeća generacija limuzinskog modela S60 neće biti dostupna s dizelskim motorima. Podsjetimo, ovaj će automobil na tržište stići tijekom sljedeće godine i tako postati prvi moderni Volvo bez dizelskih motora.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Drugim riječima, novi S60 će biti dostupan s benzinskim motorima u tzv. mild-hybrid verziji, kao plug-in hibrid te vrlo vjerojatno u baterijskoj električnoj verziji.

U Volvo kažu kako je njihova budućnost električna pa stoga nema posebnog razloga za daljnje razvijanje novih dizelskih motora. Håkan Samuelsson, šef ove švedske marke, je dodao da će se polako iz ponude isključivati modeli pogonjeni samo s motorima s unutrašnjim izgaranjem, a hibridni (benzin-struja) automobili će predstavljati prijelazni korak prema punoj elektrifikaciji.

Novi S60 će se dakako temeljiti na platformi SPA koja je inače namijenjena modelima serije 60 i 90 te će kupcima isprva biti dostupan sa 4-cilindričnim Drive-E motorima, a nedugo nakon lansiranja će im se pridružiti i dvije plug-in hibridne verzije T6 Twin Engine AWD i T8 Twin Engine AWD. Proizvodnja ovog automobila će biti povjerena pogonima nedaleko Charlestona, u Južnoj Karolini. Službena premijera će se održati uskoro upravo u spomenutoj novoj tvornici.

Podijeli:
1