Volvo nakon 54 godine više nije najprodavaniji u Švedskoj!

Volvo nakon 54 godine više nije najprodavaniji u Švedskoj!

Nakon više od pola stoljeća Volvo je izgubio krunu najprodavanije marke automobila u Švedskoj. Točnije, u 2016. Šveđani su kupili više volkswagenovih Golfova nego ijednog domaćeg automobila. Posljednji puta se to dogodilo davne 1962. kada je titulu najprodavanijeg automobila u Švedskoj uzeo, zamislite, Volkswagen i to s legendarnom Bubom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, VW Golf je ostvario tržišni udio od 5,9%, a usporedbe radi tri najprodavanija Volva (V70, S90 i V90) su ostvarila udio od 5,7%. Ovaj podatak ipak ne znači kako su Šveđani odustali od Volva. Naime, 21,5% novih automobila prodanih u prošloj godini u ovoj skandinavskoj zemlji nose značku Volva. Usput rečeno, volkswagenov ukupni udio iznosi 15,7%.

Vrijeme će pokazati je li ovo samo privremeni pad prodaje Volva u Švedskoj uzrokovan slučajem, odnosno trenutnom ponudom koja nije najbolje pogodila ukus Šveđana ili nečim drugim. Zlobniji jezici kažu kako se razlog možda krije u činjenici da Šveđani više i ne doživljavaju Volvo svojim s obzirom da je isti trenutno u kineskom vlasništvu te je nedavno objavljeno kako će upravo Kina u skoroj budućnosti postati glavno proizvodno i izvozno sjedište Volva gdje će se proizvoditi S90, serija 60 i serija 40.

YouTube MP3 - Hotmail
1