Volvo najavljuje potpuno električni “minibus” EM90

Volvo najavljuje potpuno električni “minibus” EM90

Svestrani automobil iz kategorije MPV bit će, kažu, punokrvna dnevna soba na kotačima, prostran i potpuno na električni pogon. Premijera je zakazana za studeni

Volvo je iznenadio čak i one upućene u njihov razvoj i strategiju najavom novog, velikog i električnog, vozila, koje bi primarno trebalo biti namijenjeno kineskom tržištu. Na svojim su stranicama objavili tek osnovne informacije o nadolazećem električnom modelu EM90, kakvoga u ponudi još nisu imali.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Švedska kompanija u kineskom vlasništvu smješta taj model u klasu MPV (Multi-Purpose Vehicle), što je zapravo kategorija velikih SUV-ova, koji graniče s putničkim kombijima ili minibusevima. Opis vozila kaže: “Zamislite pokretni prostor u kojem se možete povezati s bližnjima, stvarati, opuštati se, raditi ili jednostavno samo razmišljati”. Ideja je izraditi veliki i prostrani “skandinavski dnevni boravak na kotačima”, koja bi mogla pružiti dovoljno mjesta za čak do devet putnika.

Činjenica da se spominje “odmor” unutar vozila navodi i na zaključak da će EM90 biti opremljen naprednim sustavima autonomne vožnje. Oko ostalih su pojedinosti u Volvu škrti, najavljuju tek nastavak minimalističkog pristupa dizajnu i fokus na nove tehnologije, udobnost i povezivost.

“Novi EM90 neće vam samo omogućiti prijevoz od točke A do točke B”, poruka je koja stoji uz kratki najavni video i samo jednu sliku novog MPV-a, snimljenu iz ptičje perspektive. Svjetska premijera zakazana je za 12. studenoga, kada će biti otvorena i knjiga narudžbi, prvo za kupce s područja Kine.

YouTube MP3 - Hotmail
1