Volvo najavio XC40

Volvo najavio XC40

Volvo će uskoro predstaviti svoj prvi tzv. kompaktni crossover, odnosno najnovijeg člana svoje XC modelne obitelji. Konkretnije, riječ je o modelu XC40, koji bi trebao svojim putnicima ponuditi vrlo komforan i vrlo praktičan interijer, a što je najavljeno originalnim video uratkom koji bi lako mogli zamijeniti za, primjerice, reklamu za IKEA-u.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, u Volvu kažu da će XC40 putnicima, a posebno vozaču osigurati dovoljno pretinaca i prostora za ostavu u koje će moderni korisnici moći ostaviti sve manje predmete stvari koje svakodnevno koriste i nose sa sobom. Za to će im biti osigurani razni novi pretinci u središnjoj konzoli, vratima, sjedalima, podnici i sl.

Također, mogu se očekivati i razni drugi praktični dodaci, uključujući i novosti u prtljažniku, a više možete doznati u priloženom video zapisu. Što se tehničkih karakteristika tiče novih informacija za sada nema novosti, odnosno za sada znamo da će se XC40 temeljiti na modularnoj CMA platformi te da će osnovu motorizacije činiti 3 i 4-cilindrični turbo motori, a više je no izgledna ugradnja hibridnog pogonskog sklopa. Također, uz ručne kupcima će biti dostupan i 7-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke.

Službeno priopćenje kaže da će XC40 biti predstavljen za koji tjedan, no to se neće dogoditi u Frankfurtu jer Volvo navodno preskače ovogodišnje izdanje.

YouTube MP3 - Hotmail
1