Volvo najavio skoru premijeru modela XC40

Volvo najavio skoru premijeru modela XC40

Volvo je već u nekoliko navrata najavio skori dolazak svog novog kompaktnog crossovera, odnosno modela XC40, a sada je službeno potvrđeno kako će se premijera održati ovog četvrtka, dakle 21. rujna.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema onome što smo do sada mogli vidjeti te prema ovdje priloženim posljednjim teaserima možemo zaključiti kako će se novi Volvo uvelike ugledati na svoju veću i stariju braću, odnosno modela XC60 i XC90 te kako će ostati poprilično vjeran najavnoj studiji 40.1.

Točnije, između spomenute najavne studije i konačne produkcijske verzije razlike su u osnovi vrlo male i prvenstveno se odnose na ugradnju konvencionalnih kvaka, bočnih retrovizora i sl, a ostatak vozila je gotovo identičan konceptu tek s manjim izmjenama maske te prednjih i stražnjih svjetala.

Fotografija interijera otkriva sličnosti s modelima XC60/XC90 te S90/V90, a primjetni su instrumentna ploča, jednostavno uređena središnja konzola s minimalnim brojem fizičkih prekidača, vertikalno postavljen središnji zaslon, malu ručicu automatskog mjenjača, indukcijski punjač mobitela i sl.

Što se tehničkih informacija tiče za sada znamo da će XC40 biti prvi model koji će se temeljiti na CMA platformi namijenjenoj kompaktnim vozilima ovog proizvođača te da će ga pokretati 3 i 4-cilindrični motori, dok bi vrh ponude vjerojatno trebala činiti verzija T5 s hibridnim pogonskim sklopom kojeg će činiti 3-cilindrični 1,5-litreni benzinac te električni motor, kao i automatski mjenjač s dvije spojke. Dakako, kupci mogu očekivati pregršt napredne sigurnosne i infotainment opreme.

Podijeli:
1