Volvo najavio sigurnosne sustave novog XC60

Volvo najavio sigurnosne sustave novog XC60

Kako smo vas u više navrata izvijestili Volvo će na predstojećem ženevskom auto salonu predstaviti novu generaciju modela XC60 i dok su ranije objavljeni teaseri vanjskog izgleda ovog modela njegov proizvođač nas je sada odlučio upoznati sa sigurnosnim sustavima ovog noviteta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kako se od jednog Volva može i očekivati, novi XC60 će biti opremljen s raznim sustavima pomoći vozaču koji će aktivnim radom povećati sigurnost vozača, putnika i drugih sudionika u prometu. Prije svega tu je City Safety koji će kod XC60 uz aktivno kočenje uključivati i aktivno upravljanje vozilom kako bi se izbjegao potencijalni sudar, a potonji će sustav raditi pri brzinama između 50 i 100 km/h.

Nadalje, spomenuti će sustavi pomoći raditi zajedno sa sustavom zadržavanja vozila u prometnoj traci, koji će biti funkcionalan pri brzinama između 50 i 100 km/h, te sustavom izbjegavanja sudara s vozilom koje se nalazi u tzv. mrtvom kutu (Blind Spot Information System). Drugim riječima, automobil će sam preuzeti upravljanje i spriječiti prijelaz u drugu prometnu traku.

Dakako, novi XC60 će biti opremljen i s drugim naprednim sigurnosnim sustavima, a uskoro ćemo saznati više.

YouTube MP3 - Hotmail
1