Volvo najavio novi XC60

Volvo najavio novi XC60

Volvo će na predstojećem ženevskom auto salonu predstaviti novu generaciju svog SUV-a srednje veličine, odnosno modela XC60, a švedski je proizvođač objavio nekoliko teasera s kojim najavljuje ovu premijeru.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko se na priloženim fotografijama može vidjeti novi XC60 će vjerno slijediti dizajn većeg XC90, dakle usvojit će prepoznatljive obiteljske linije i najizražajnije značajke vanjskog izgleda, uključujući i prednja svjetla s uzorkom tzv. Thorovog čekića. Unutrašnjost ovog vozila bi trebala, prema ranijim izvještajima, najaviti budućnost organizacije i interijera budućih modela ovog proizvođača.

Nadalje, novi XC60 bi trebao imati dulji međuosovinski razmak te će stoga kupcima ponuditi veću ponudu prostora unutar putničke kabine koja će biti bogatije opremljena, a poseban naglasak će dakako biti na sigurnosti i infotainmentu. Mnogi elementi napredne opreme će biti preuzeti iz modela XC90.

Novi XC60 će se temeljiti na platformi SPA, a osnovu motorizacije će činiti 2,0-litreni turbo 4cilindrični benzinski i dizelski motori, a u ponudi se svakako može očekivati hibridna verzija, dok je kasnije moguć i dolazak električne izvedbe. Još vjerojatnije je da će se u ponudu motora uključiti novi 3-cilindrični motori.

1