Volvo – električni model stiže 2019.

Volvo – električni model stiže 2019.

Volvo je potvrdio kako će lansirati svoj prvi električni model tijekom 2019. te da će se u ovaj automobil moći ugrađivati baterija kapaciteta do 100 kWh. Vijest je potvrdio jedan od vodećih ljudi projekta razvoja električnih pogonskih sustava u Volvu, Mats Anderson.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, pojedini izvori javljaju i kako će se švedski baterijski električni noviteti temeljiti na platformi pod oznakom MEP (Modular Electrification Platform) čiji razvoj još uvijek traje, što je suprotno od ranijih najava da će se električni i hibridni automobili Volva temeljiti na postojećim platformama CMA i SPA.

Za sada nije poznato za kakav će se karoserijski oblik i veličinu u Volvu odlučiti kada je riječ o njihovom prvom električnom automobilu, a nije poznato ni hoće li se temeljiti na nekom već postojećem modelu iz ponude ovog proizvođača ili će se raditi o u potpunosti novom vozilu.

Iz Volva su već ranije najavili da električne automobile vide kao značajan dio svoje buduće modelne ponude pa nakon 2019. svakako možemo očekivati dolazak većeg broja istih.

YouTube MP3 - Hotmail
1