Volvo: Crveni ključ za odgovornu vožnju

Volvo: Crveni ključ za odgovornu vožnju

Ako svoj automobil posuđujete nekome u koga nemate apsolutno povjerenje ili želite da se za upravljačem vašeg automobila odgovornije ponaša, primjerice vaša djeca, onda su modeli Volva serije 90 (S90, V90 i XC 90) pravi izbor za vas. Naime, švedski proizvođač je na britanskom tržištu, a uskoro možda i na ostalima, počeo nuditi tzv. Crveni ključ kao opcijsku opremu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, nakon što je vozilo pokrenuto ovim ključem automatski se uključuje i tijekom cijele vožnje ostaje aktivno elektroničko ograničenje brzine do 120 km/h. Nadalje, aktivni tempomat je automatski podešen na održavanje najvećeg mogućeg razmaka od vozila ispred, a aktiviraju se i upozorenja za slučaj prelaska ograničenja brzine.

Također, smanjuje se i najsnažnije podešenje zvučnika audio sustava, a sustavi pomoći vozaču poput onog za zadržavanje vozila u traci, sustav upozorenja na predstojeći sudar, sustav nadzora mrtvog kuta, sustav prepoznavanja budnosti vozača i sl. ne mogu se isključiti, odnosno ostaju aktivni cijelo vrijeme vožnje.

Podijeli:
1