Volvo će do 2030. u ponudi imati samo električne modele

Volvo će do 2030. u ponudi imati samo električne modele

Švedski proizvođač objavio je svoj službeni plan elektrifikacije game koji uključuje potpuno izbacivanje iz ponude automobila s klasičnim, pa čak i hibridnim pogonom, do kraja desetljeća

Volvo Cars je u utorak službeno objavio kako ima cilj postati lider u brzorastućem segmentu električnih automobila, te kako planiraju postati proizvođač isključivo električnih automobila do 2030. godine. Do kraja desetljeća će, dakle, u potpunosti iz svoje ponude izbaciti automobile s pogonom na fosilna goriva, kao i hibride. Dio je to ambicioznog klimatskog plana Volva unutar kojeg kompanija želi postupno smanjivati svoj ukupni ugljični otisak.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovu su odluku, kažu, donijeli potaknuti velikim interesom za svoje elektrificirane modele posljednjih godina, te na temelju vlastitog uvjerenja kako se segment automobila s motorima s unutarnjim sagorijevanjem smanjuje. Uvjereni su da profitabilni rast, na kojem se temelji uspjeh poslovanja, mogu pronaći samo u rastućem segmentu električnih automobila, ali i online prodaji.

Prvi Volvov potpuno električni model XC40 Recharge predstavljen je krajem 2019., a uskoro će ova linija biti proširena još jednim modelom. Do 2025. godine Volvo planira 50% svoje prodaje preusmjeriti na električne modele, dok bi drugu polovicu trebali činiti hibridi – kao prvi korak ka potpunoj elektrifikaciji do 2030.

Volvo XC40 Recharge

Svi na webshop

Istodobno s ovom najavom potpune elektrifikacije game, Volvo je objavio i kako će sve svoje električne automobile u budućnosti prodavati – isključivo putem Interneta. Do 2030., kada je postavljen krajnji rok za tranziciju, Volvo će ulagati značajna sredstva u online prodajne kanale. Cilj im je smanjiti kompleksnost procesa kupovine automobila te kupcima ponuditi potpuno transparentan način odabira modela i prikaza cijena.

Online podrška kupcima bit će stavljena pod kapu marke Care by Volvo, koja je do sada uključivala samo pretplate na njihove razne usluge, a u budućnosti će biti zadužena i za internetsku prodaju vozila. Dakako, online prodaja imat će i svoj offline dio, pa Volvo neće zatvarati salone. Oni će također biti dijelom iskustva koje će se nuditi kupcima kroz pokusne vožnje, servise, pomoć na cesti i slične druge usluge.

YouTube MP3 - Hotmail
1