Volvo Cars i Plugsurfing dogovorili servis punjenja električnih modela za više od 200.000 punionica

Volvo Cars i Plugsurfing dogovorili servis punjenja električnih modela za više od 200.000 punionica

Vozači potpuno električnih modela Volvo Recharge u Europi, uskoro će imati jednostavan pristup za više od 200.000 punionica jer je tvrtka Volvo Cars odabrala ponuđača usluga punjenja vozila Plugsurfing kao svojega partnera, omogućavajući nesmetana putovanja na dulje relacije diljem staroga kontinenta.

Budući vozači potpuno električnih modela Volvo Recharge u Europi, uskoro će imati jednostavan pristup za više od 200.000 punionica jer je tvrtka Volvo Cars izabrala tvrtku Plugsurfing za svojega partnera. Ugovor s tvrtkom Plugsurfing, jednim od najvećih i najbrže rastućih mrežnih agregata za punjenje u Europi, omogućuje vozačima jednostavno punjenje električnih automobila Volvo diljem staroga kontinenta i ukida potrebu za velikim brojem pojedinačnih nacionalnih pretplata na punjenje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nalog Plugsurfing, koji će biti povezan sa svakim električnim modelom Volvo Recharge u Europi, omogućuje pristup velikom broju mreža za punjenje u Europi, a time i neometana putovanja preko granica u električnim vozilima. Platforma Plugsurfing također nudi i druge usluge u vezi s punjenjem, koje se mogu kasnije dodati.

Korisnici će moći puniti svoje automobile preko beskontaktne kartice za punjenje ili aplikacije na pametnom telefonu na bilo kojoj od više od 200.000 punionica koje podržava platforma Plugsurfing u 38 europskih zemalja. Svako punjenje i plaćanje obračunavaju se na mjesečnoj razini jer Plugsurfing ne obvezuje svoje korisnike na pretplatu za uporabu servisa.

„Servis Plugsurfing pokriva sve vaše potrebe za punjenjem i vožnjom: dnevni odlazak na posao, punjenje na lokaciji i duga putovanja“, rekao je Bjorn Annwall, voditelj regije EMEA u tvrtki Volvo Cars. „Zahvaljujući toj slobodi, vožnja električnoga Volva postaje još udobnija i bezbrižna“.

Preko aplikacije Plugsurfing ili informacijsko-zabavnoga sustava za operacijski sustav Android, vozači električnih automobila Volvo mogu filtrirati punionice prema lokaciji, dostupnosti u realnome vremenu i brzini punjenja. Aplikacija također prikazuje i informacije o cijenama pojedinačnih punionica, što postupak punjenja čini jednostavnim i preglednim.

Volvo Cars počinje nuditi uslugu Plugsurfing s potpuno električnim modelom XC40 Recharge P8, koji će se isporučivati na tržište u drugoj polovini ove godine.

XC40 Recharge P8 prvi je model iz obitelji potpuno električnih automobila Volvo i prvi potpuno električni automobil tvrtke Volvo Cars. XC40 Recharge P8 s pogonom na sva četiri kotača nudi autonomiju od više od 400 km (prema ciklusu WLTP) s jednim punjenjem i maksimalnom snagom od 408 KS. Baterija se puni do 80 posto svojega kapaciteta za 40 minuta zahvaljujući sustavu brzoga punjenja jednosmjernom strujom.

U narednim godinama, Volvo Cars nastavlja s lansiranjem potpuno električnih modela. Do 2025. godine cilj je ostvariti svjetsku prodaju u kojoj će 50 posto vozila zastupati potpuno električna vozila, a drugu polovinu drugi hibridi.

Podijeli:
1