Volkswagenovi pripravnici u Wörtherseeu predstavljaju dva GTI noviteta

Volkswagenovi pripravnici u Wörtherseeu predstavljaju dva GTI noviteta

Danas će svoja vrata otvoriti 38. izdanje Wörthersee festivala ljubitelja Volkswagena, odnosno Golfa GTI. Volkswagen je prošle godine koruški Wörthersee iskoristio kao pozornicu za premijeru Golfa GTI TCR koji je nedavno stigao i do serijske proizvodnje. Godinu prije toga je predstavljen konceptni up! GTI koji je također postao serijski model.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Čini se kako ove godine VW nema službenih premijera, no zato su njegovi pripravnici spremili dva one-off noviteta, jedan temeljen na Golfu GTI, a drugi na kravanskom Golfu R.

Prvi je Golf GTI Aurora kojeg pokreće dotjerani 2,0-litreni 4-cilindrični turbo motor snage 279 kW, odnosno 380 KS. Pogonski je stroj uparen sa 7-stupanjskim DSG mjenjačem te pogonom na prednje kotače. Automobil se ističe i “audijevskom” Nardi sivom bojom te Mint zelenim i crnim elementima, kao i rukom bojanim novim aero kitom.

Kako i priliči automobilu koji će se pojaviti na Vrbskom jezeru Golf GTI Aurora je opremljen s 3500 W snažnim audio sustavom. Slike interijera za sada nisu dostupne, no VW-ovi pripravnici su uklonili stražnju klupu te modificirali prednju armaturu kako bi u nju ugradili nove veće zaslona namijenjene vozaču i suvozaču. Ovaj potonji će dobiti pristup audio sustavu i infotainmentu.

Drugi model je dorađeni Golf R Variant, punog imena Golf Variant R 4MOTION FighteR. Karavanska jurilica je osnažena na 295 kW, odnosno 400 KS. I ovaj je model opremljen sa 7-stupanjskim DSG-om, ali i pogonom na sva četiri kotača. Zahvaljujući novom body kitu ovaj je model 6 cm širi od standardne izvedbe, a ističu se i dodatne krovna svjetla te all-round kamera s kojom se mogu snimati vožnje.

FighteR također koristi Nardo sivu boju s Chrystal srebrnim, Piano crnim i misano crvenim detaljima. Unutrašnjost je presvučena Alcantarom, uključujući i prtljažnika. Dakako, i ovaj je model opremljen novim snažnim audio sustavom.

Podijeli:
1